Cum sa-ti mentii curatenia la birou

Cu un program atat de incarcat si zeci de obiective pe care trebuie sa le atingi intr-un timp atat de scurt, cu siguranta nu-ti mai sta gandul si la curatenie. Insa, cel mai corect e sa ai grija de birou sau de locul tau de munca exact asa cum ai grija de casa ta. Asa cum lipsa curateniei in detaliu iti poate afecta sanatatea si productivitatea acasa, la fel se poate intampla si la locul de munca. Chiar si mai mult. Nu-ti pune bazele in faptul ca exista o femeie de serviciu platita ca sa se ocupe de acest lucru. Femeia de serviciu nu este menajera ta personala si nu poate sa raspunda nevoilor tale 24/7. Ba mai mult, e de prost gust sa nu incerci pe cat de mult posibil sa nu-ti mentii corespunzator curatenia in zona de lucru. Mai mult, nu doar ca acest lucru pune problema unei educatii necorespunzatoare si a unui stil de viata nesanatos, dar poate fi si unul dintre motivele pentru care te confrunti deseori cu numeroase afectiuni de sanatate.

Asadar, mentinerea unui birou in perfecta stare din punct de vedere al igienei si nu numai, este o obligativitate pentru noi toti.

De aceea iti venim in ajutor cu cateva sfaturi si recomandari prin intermediul carora sa-ti mentii mediul de lucru in conditii impecabile pe termen lung.

Cum sa-ti mentii curatenia la birou pe termen lung

  • Fii organizat!

Pentru mai multa usurinta in mentinerea ordinii de la locul de munca iti recomandam sa abordezi o serie de tactici care-ti vor veni de folos pentru a combate dezordinea absoluta. Un prim truc pe care poate si tu-l stiai deja e cel de a fi organizat. Adica de fiecare data cand folosesti un obiect sau cand se murdareste o suprafata, asigura-te ca asezi lucrurile la loc, respectiv ca igienizezi respectiva zona cu murdarie. In acest mod nu va mai trebui sa depui eforturi uriase la curatenie, sa te agiti ca nu-ti gasesti lucrurile in timp util etc.

  • Fa curatenie ca la carte periodic!

Atat cand vorbim de suprafete specifice, fie atunci cand vorbim de o curatenie mai ampla, e bine ori de cate ori ai posibilitatea sa nu lasi pe maine ce poti face astazi. Va ajuta enorm si contributia doamnei de serviciu care ar trebui sa igienizeze toate suprafetele complet de cel putin 2 ori pe zi sau macar o data. Insa periodic e recomandat sa vorbesti cu seful tau pentru o curatenie industriala, ca la carte. Ce inseamna acest lucru? Inseamna sa apelezi la un personal specializat in materie de curatenie birouri, care sa poata efectua o curatenie generala, minutioasa, asupra intregului amplasament, usurand mentenanta unei incaperi specifice sau a unei societati de ansamblu

bullets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *