Ce este satinul de bumbac?

Satinul de bumbac (sau bumbacul satinat) este un material prezent in lenjeriile din toate hotelurile de lux din tara si nu numai. Cand vorbim despre lenjerii de pat bumbac satinat ne gadim la ceva moale, la un aspect impecabil si luxos si la confort incredibil. Adica, ceva numai bun pentru somn!

Satinul, o tesatura completa

La fel ca percalul, satinul este o tehnica de tesut si nu un material. Poate fi fabricat din poliester si mai ales din bumbac. Modul in care se realizeaza tesutul, cu un fir dedesubt la trei fire deasupra, confera acestui material un aspect de satin, insa este putin mai greu, ceea ce il face mai calduros si mai matasos decat percalul.

Satinul de bumbac ofera un efect vizual putin mai luminos si este mult mai luxos decat percalul. Acest efect stralucitor tinde intotdeauna sa se estompeze usor in timp, insa daca achizitionam lenjerii de calitate si le intretinem corespunzator, estomparea are loc mult mai lent.

Avantajele lenjeriei de pat din bumbac satinat

Pe piata, vei gasi, in general, lenjerii de pat din bumbac satinat, realizata cu 57 de fire, 80 de fire, 120 de fire si uneori mai mult. Acest numar de fire este un indicator care trebuie luat in considerare, dar nu reflecta in niciun fel calitatea bumbacului utilizat si, prin urmare, poate fi un argument inselator.

Ai grija, insa, la magazinele si marcile care ofera lenjerii din bumbac satinat cu mai mult de 150 de fire, deoarece de multe ori acestea sunt lenjerii de pat prea groase, care arata mai mult ca o panza grea decat lenjerii de pat frumoase de inalta calitate. Daca doresti lenjerii mai groase, alege lenjerii cocolino. Acestea sunt si foarte calduroase, dar si extrem de usoare.

Cine foloseste lenjeriile din bumbac satinat

Lenjeria de pat din bumbac satinat este realizata pentru persoanele care cauta o lenjerie mai moale, dar cu un confort de 5 stele. Lenjeria de pat din bumbac satinat este recomandata in special daca doresti ceva calduros noaptea, deoarece retine caldura foarte bine.

Deci, lenjeria viselor tale este lenjeria de pat din bumbac satinat? Atunci inseamna ca iti  doresti stralucire si moliciune de neegalat si intretinere usoara. Iar lenjeria din bumbac satinat este perfecta. Si cum sa nu te indragostesti de frumoasele seturi cu cearceafuri de plapuma si fete de perna atat de placute la atingere, dar si cu un aspect vizual deosebit. Toti expertii te invita sa opteaza pentru aceasta lenjerie de calitate, pentru ca iti va garanta intotdeauna un somn odihnitor si senin.

De asemenea, te sfatuim, pentru a avea cat mai mult timp aceasta lenjerie de pat, sa respecti intotdeauna recomandarile de spalare. Nu spala aceasta lenjerie la mai mult de 40 de grade, lasa-o intotdeauna sa se usuce la aer si depoziteaz-o intr-un loc ferit de lumina si uscat. Doar asa te vei bucura chiar si ani de zile de calitatea, moliciunea si frumusetea deosebita a unei lenjerii din bumbac satinat. Atat tu, cat si patul tau, meritati ce este mai bun, pentru un somn odihnitor. Alege bumbacul satinat de calitate!

 

bullets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *