Lucreaza inteligent pentru a atinge noi performante!

Evolutia este in mod cert un lucru foarte importanta pentru noi oamenii, fie din punct de vedere social sau personal. Si, daca persistam intr-o maniera pozitiva in a face un lucru, cu siguranta vom evolua. Desi maiestria si atentia sporita sunt elemente cheie care ne ajuta sa evoluam, cateodata unealta potrivita la locul potrivit ne poate da un avans destul de mare. Pentru tamplari, o trusa cu unelte compatibile cu tipul de munca care trebuie efectuat devine cruciala, iar o masina cnc pentru lemn intr-un atelier face diferenta dintre productie si calitate.

Un router CNC pentru lemn este un instrument CNC router care creeaza obiecte din lemn. CNC reprezinta controlul numeric al computerului. CNC functioneaza pe sistemul de coordonate carteziene (X, Y, Z) pentru controlul miscarii 3D. Partile unui proiect pot fi proiectate in computer cu un program CAD / CAM si apoi pot fi taiate automat folosind un router sau alte taietoare pentru a produce o piesa finita. Routerul CNC este ideal pentru hobby-uri, prototipuri ingineresti, dezvoltare de produse, arta si lucrari de productie.

Un router CNC pentru lemn utilizeaza CNC (control numeric al computerului) si este similar cu o moara CNC metalica cu urmatoarele diferente:

Routerul de lemn se roteste de obicei mai repede – cu o gama de 13.000 pana la 24.000 RPM

Masinile de calitate profesionala folosesc frecvent unelte cu suprafata de pana la 3 “in diametru sau mai mult, si puterea axului de la 5 la 15 cai putere. Masinile capabile sa dirijeze material greu cu peste o mie de inci pe minut sunt obisnuite.

Unele masini folosesc suporturi de scule mai mici MK2 (conicitate Morse # 2 – pe masini mai vechi), ISO-30, HSK-63 sau sculele sunt tinute intr-un suport pentru scule fixat direct pe varful axului. ISO-30 si HSK-63 sunt sisteme de pastrare a instrumentelor cu schimbare rapida. HSK-63 a inceput sa inlocuiasca ISO-30 ca standard de schimbare rapida in ultimii ani.

Un router de lemn este controlat in acelasi mod ca o fabrica de metal, dar exista aplicatii CAM si CAD, cum ar fi Artcam, Mastercam, Bobcad si AlphaCam, care sunt special concepute pentru a fi utilizate cu routerele de lemn.

Routerele pentru lemn sunt utilizate frecvent pentru prelucrarea altor materiale moi, cum ar fi materialele plastice.

Routerele tipice de lemn CNC cu trei axe sunt, in general, mult mai mari decat omologii lor din magazinele de metal. 5 ‘x 5’, 4 ‘x 8’ si 5 ‘x 10’ sunt dimensiunile tipice ale paturilor pentru rotoarele de lemn. Pot fi construite pentru a gazdui dimensiuni foarte mari pana la, dar fara a se limita la 12 ‘x 100’. Masa se poate misca, permitand miscarea adevarata cu trei axe (xyz), sau porticul se poate misca, ceea ce necesita ca a treia axa sa fie controlata de doua servomotoare salvate.

Astfel de unelte sunt intr-adevar investitii sigure pentru cei care doresc sa faca performanta in domeniul tamplariei sau in oricare alta ramura a prelucrarii lemnului. Fie ca vorbim despre o masina de brichetare sau despre un cnc, invetitia va face intotdeauna diferenta!

bullets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *