Aflati mai multe despre panouri fotovoltaice trifazate

Panourile solare numai sunt o tehnologie noua sau una de care un numar limitat de persoane au auzit sau stiu cum se foloseste. Aceste panouri fotovoltaice trifazate sunt mai degraba tehnologie curenta, gata pentru a fi folosita in aplicatii de zi cu zi, iar acest lucru face ca tot mai multe persoane sa ia in considerare achizitionarea unor panouri fotovoltaice pentru a obtine mai multa independenta energentica.

Panourile fotovoltaice, cunoscute si sub numele de panouri solare, capteaza energia soarelui si o transforma in electricitate. Electricitatea generata de panourile fotovoltaice este utilizata in principal pentru alimentarea aparatelor si echipamentelor de uz casnic.

Cel mai tipic sistem de panouri fotovoltaice este sistemul conectat la retea, care, dupa cum indica si numele sau, este conectat la reteaua nationala. Aceasta inseamna ca noaptea, cand panourile solare nu functioneaza, puteti utiliza electricitatea din retea.

Mai mult, daca sistemul solar produce mai multa energie electrica decat ceea ce aveti nevoie, puteti vinde surplusul inapoi la retea si puteti castiga in mod eficient avand panouri solare acasa daca utilizati subventii pentru panouri solare.

Al doilea tip de sistem de panouri fotovoltaice este sistemul autonom, care nu este conectat la retea. In acest caz, puteti adauga baterii solare la sistem pentru a avea electricitate cand se intuneca. Acest sistem poate fi foarte convenabil in zonele indepartate in care nu exista nicio alternativa pentru alte surse de electricitate. In zilele noastre, mii de oameni isi alimenteaza casele si afacerile cu ajutorul panourilor fotovoltaice.

Abrevierea “PV” in panourile solare inseamna „fotovoltaic”, deoarece panourile constau din celule fotovoltaice mici care sunt conectate intre ele. Celulele fotovoltaice sunt fabricate din material semiconductor – siliconul fiind cel mai frecvent utilizat.

Celulele fotovoltaice sunt de obicei foarte mici, dar atunci cand sunt combinate pentru a forma panouri solare si tablouri solare, ele pot fi foarte eficiente. Cand soarele straluceste peste celule, se creeaza un camp electric. Cu cat soarele este mai puternic, cu atat se produce mai multa energie electrica. Cu toate acestea, celulele nu au nevoie de lumina directa a soarelui pentru a functiona si pot produce electricitate intr-o zi innorata.

Panourile PV sunt disponibile in diferite forme si dimensiuni si pot fi montate cu usurinta deasupra unui acoperis existent.

Folosirea panourilor fotovoltaice ca sursa de electricitate se poate dovedi cu adevarat benefica. Dupa achizitionarea panourilor solare si depasirea costurilor de instalare, puteti incepe sa economisiti bani din cauza costurilor reduse ale energiei electrice.

In afara de aceste economii, exista si posibilitatea de a castiga bani din panourile solare. Actuala Garantie inteligenta la export va permite sa castigati bani exportand surplusul de energie solara inapoi la retea, ceea ce inseamna ca va puteti detasa de la uzina si mai repede.

Un alt dintre numeroasele avantaje ale energiei solare este ca sunt ecologice. Folosirea lor contribuie la reducerea amprentei noastre de carbon. Care sunt cele 3 tipuri de panouri fotovoltaice?

Panourile fotovoltaice pot fi clasificate in trei tipuri comune de panouri solare PV domestice:

Panouri fotovoltaice monocristaline;
Panouri PV policristaline;
Panouri PV cu film subtire;

Care dintre aceste panouri fotovoltaice sunt cele mai bune pentru casa ta depinde de necesitatile tale de energie si de buget. Exista mai multe tipuri de panouri solare, dar acestea trei sunt cele mai comune panouri fotovoltaice domestice.

Panourile monocristaline sunt cele mai eficiente, deoarece sunt realizate dintr-o singura bucata de siliciu, facilitand fluxul de energie electrica prin celula. Din acest motiv, acestea sunt si cele mai scumpe tipuri de panouri solare.

Panourile policristaline sunt mai putin eficiente decat cele monocristaline, deoarece sunt realizate prin topirea impreuna a mai multor parti de siliciu, ceea ce face ca electricitatea sa curga mai greu prin siliciu. Este mai usor sa fabricati panouri policristaline, motiv pentru care sunt si mai accesibile.

Filmul subtire, pe de alta parte, este cel mai ieftin, dar cel mai putin eficient tip de panou PV. Daca sunteti in cautarea unor panouri solare flexibile, panourile subtiri sunt o optiune excelenta mai ales pentru acoperisurile cu structura redusa.

Panourile fotovoltaice nu trebuie confundate cu panourile solare termice, care sunt utilizate pentru a produce apa calda menajera.

Curatarea panourilor solare este destul de simpla: trebuie doar sa fie pastrate curate si sa nu fie umbrite de copaci. Daca praful sau zapada devin o problema, trebuie curatate cu apa calda. Daca nu aveti chef sa o faceti singur, puteti contacta oricand o companie de curatare a geamurilor si ei vor face treaba.

Panourile fotovoltaice vor rezista probabil 25-30 de ani sau mai mult, dar invertorul de panouri solare trebuie inlocuit dupa zece pana la cincisprezece ani. Cu toate acestea, este intotdeauna bine sa faceti asta in siguranta si sa consultati instalatorul pentru a afla care sunt cerintele de intretinere specifice pentru sistemul ales, precum si asigurarea respectiva.

Exista multe informatii despre panourile solare care indica faptul ca este o sursa excelenta de energie regenerabila si exista o multime de motive pentru care ar trebui sa incepeti sa profitati de beneficiile pe care le aduce. Pe langa reducerea amprentei de carbon, veti reduce si facturile de energie electrica. Mai mult, panourile fotovoltaice sunt usor de intretinut si vor dura mult timp.

Alegerea sistemului de panouri fotovoltaice este investitia cea mai buna pentru un viitor cat mai verde. Utilizatorii nu vor capata doar independenta energetica, ci si statutul de persoane carora le pasa de mediul inconjurator. Cele mai bune panouri fotovoltaice trifazate le gasim pe site-ul voltech.ro, la preturi fara concurenta!

bullets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *