Util – cursuri online copii si ce beneficii au asupra procesului de invatare

Intr-o epoca in care Internetul ne poate duce intr-o clipa in orice colt al lumii si in care pandemia ne obliga sa stam mai mult in propriile locuinte, ideea de a accesa cursuri online copii si adulti este din ce in ce mai populara. Dar cat de eficiente sunt aceste cursuri online, in special pentru copii?

Ce presupune un curs online?
Un curs online se refera la un curs de limbi straine sau orice alt domeniu a carui predarea se face prin Internet. Cursurile online sunt o forma de invatare la distanta, deoarece distanta nu mai este un impediment, iar profesorul si elevul nu trebuie sa se afle in aceeasi locatie pentru a-si tine ora. Atat profesorul, cat si elevul sau elevii ar avea nevoie doar de Internet si de laptopuri, tabletele sau chiar smartphone-uri pentru a face parte dintr-o clasa online sau virtuala. Dupa cum este evident, aceasta nu este o clasa traditionala sau o metoda de predare clasica.
Acestea fiind spuse, majoritatea copiilor de astazi este expusa lumii digitale la o varsta relativ mica. Stim cu totii ca cei mici folosesc retelele de socializare, joaca jocuri, creeaza si contribuie la site-uri web si se informeaza subiecte de care sunt interesati de pe internet. Cursurile online le permit apoi elevilor sa foloseasca tehnologia pentru a beneficia de o experienta de invatare mai antrenanta. Colectarea usoara a datelor deschide calea pentru evaluarea punctelor tari si a punctelor slabe ale elevului, care la randul lor pot fi utilizate pentru a veni cu un plan de invatare individualizat pentru fiecare copil in parte.

Cat de eficiente sunt cursurile online pentru copii?
Intrucat cursurile online devin tot mai frecvente, au existat multe dezbateri cu privire la eficacitatea acestora.In primul rand, sa analizam avantajele cursurilor online pentru copii. Este important sa retinem ca, de obicei, o clasa online este preferata de cei care s-ar putea sa nu poata face cursuri intr-o institutie traditionala din mai multe motive.
1. Flexibilitate: aceasta este unul dintre cele mai mari benefici, cursurile online oferind libertatea de a jongla cu scoala si activitatile extra, deoarece nu sunt legate de un program fix. Intr-un cadru de clasa traditional, orele sunt fixe, iar elevul trebuie sa isi faca programul in jurul acestor date si orare. Cursurile online, pe de alta parte, ofera elevilor o flexibilitate mai in ceea ce priveste alegerea orelor de curs, astfel incat sa isi dedice timpul si celorlalte sarcini. Unde mai punem si faptul ca nu se pierde timp pe drum, de la casa copilui la centrul de cursuri si asa mai departe.
2. Costuri reduse: educatia online poate costa mai putin datorita mai multor motive. De exemplu, se economisesc costurile de transport. Aceasta include o serie de costuri legate de transport fie ca este vorba de combustibil, parcare, intretinere auto sau costuri de transport public.
3. Expunere crescuta: educatia online poate oferi studentilor posibilitatea de a intra in contact si de a interactiona regulat cu oameni (profesori sau elevi) din diferite regiuni, chiar si din diferite tari. Acest lucru duce de obicei la o colaborare sanatoasa in timp ce se duc la bun sfarsit proiectele academice. In acelasi timp, copilul devine mai deschis la minte din punct de vedere cultural si, prin urmare, mai receptiv la alte culturi.
4. Documentare mai buna: intr-o clasa online, toate informatiile – inclusiv materialele de instruire – sunt stocate in siguranta intr-o baza de date online. Deci, in cazul in care este necesar sa se clarifice ceva, elevul poate accesa aceste documente printr-un singur clic, economisind astfel timp pretios.
5. Atentie personalizata: elevii din salile de clasa traditionale nu primesc de obicei atentia personalizata pe care o primesc copiii dintr-o clasa online. Datorita timpului extra cu instructorii lor, elevii dezvolta mai bune abilitati de a rezolva problemele si abilitati de comunicare. Un astfel de cadru incurajeaza, de asemenea, invatarea in ritm propriu in care elevul nu se afla sub presiunea colegilor si, in schimb, se concentreaza pe intelegerea unui subiect dat, in ritmul sau, inainte de a trece la unul mai complex.
6. Accesul la expertiza, indiferent de locatia geografica: o clasa online este extrem de flexibila cand vine vorba de elevii care din diferite regiuni. Spre deosebire de o sala de clasa fizica, acum locatia elevului nu conteaza si, prin urmare, nu interfereaza cu sansele sale de a urmari un anumit subiect.
7. Partajarea ecranului sa dovedit a fi extrem de eficienta: aparitia tehnologiei prin metoda de partajare a ecranului a revolutionat lumea invatarii si a predarii online. A deschis calea pentru un schimb de informatii fara probleme intre profesor si elev, indiferent de locatia fiecaruia, si tot ce trebuie acum este o conexiune buna la internet pentru a putea folosi pe deplin aceasta tehnologie.
Nu este de mirare atunci ca, datorita acestor numeroase avantaje, educatia online castiga mult teren. Cu un curs online, poti avea un control mai mare asupra mediului de invatare, ceea ce duce la o intelegere mai profunda a subiectului predat.
Ce dezavantaje sunt?
Cursurile online sunt un format relativ nou, posibil sa fie probleme mai ales cand vine vorba de conexiune sau de unele probleme de comunicare. Deci este bine sa fii sceptic si sa vrei sa incerci unul inainte de a-ti asuma un angajament. La urma urmei, pana nu incerci, nu ai de unde sa stii cum este! Noi iti recomadnam pentru copilul tau, dar si pentru tine, cursurile de limbi straine de la ILSC. Iti vor oferi excelenta din toate punctele de vedere.

bullets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *