Atlas de calatorie – Atractii turistice in Buenos Aires

Cu siguranță și tu iubești călătoriile, pentru că te duc în locuri noi, unde descoperi oameni, tradiții, obiceiuri cu care în mod normal nu ai de a face. Există atât de multe locuri frumoase pe glob, încât nici nu le poți cuprinde pe toate într-un singur atlas de calatorie, dacă s-ar încerca vreodată tipărirea unui astfel de volum. Printre acestea se află, desigur, și orașul Buenos Aires, un oraș care amintește în mod surprinzător de Parisul romanticilor, mai ales pentru cei care adoră stilul arhitectural al veacului al XIX-lea. Noul și vechiul există în același timp în acest oraș plin de viață, iar dacă drumurile vieții te vor purta vreodată pe aici, avem pentru tine câteva sugestii de atracții turistice pe care nu au voie să le ratezi.

Plaza de Mayo și Casa Rosada

Nu ai voie să ajungi în Buenos Aires și să nu admire vechile clădiri coloniale din Plaza de Mayo. Acestea au fost martore tăcute ale multor evenimente care au avut loc în istoria orașului, iar frumusețea lor aparte te face să le admiri în tăcere. Aici se află și Casa Rosalda de unde Eva Peron, cea pentru care argentinienii au un adevărat cult, se adresa mulțimii. Să nu uităm și de Academia Națională de Tango, pentru că nu ai voie să ajungi aici și să nu încerci câțiva pași de dans, oricât de mult ai susține că ești un antitalent în domeniu.

Cimitirul și muzeele din Recoleta

Nu este deloc morbid să consideri că un cimitir poate fi vizitat precum oricare alt obiectiv turistic. Este de ajuns să amintim de Bellu sau cimitirul Vesel de la Săpânța de la noi din țară. Prin urmare, și la Buenos Aires poți vizita cimitirul Recoleta, unde își dorm somnul de veci multe personalități. Apoi, nu uita să admiri alte frumuseți ale zonei, cum ar fi magazinele de artizanat de aici sau grădinile publice, dar și Biblioteca Națională.

Muzeul Național de Istorie

Unul dintre cele mai pitorești cartiere ale Buenos Airesului este San Telmo. Clădiri în stil colonial, străzi înguste și pietruite, multe galerii de artă, cafenele, saloane de tango… toate acestea le găsești aici, iar dacă ajungi aici duminica ai șansa să explorezi Târgul de Antichități. Să nu uităm că tot aici se află și Muzeul de Istorie Națională, cu peste 50.000 de artefacte ce te așteaptă să le descoperi, printre care se află și colecția de picturi semnată de Candido Lopez, cel care este un precursor al picturii primitive din zilele noastre.

 

Catedrala Mitropolitană

Catedrala Mitropolitană din Buenos Aires a fost clădită la începutul secolului XVI. Și chiar dacă în exterior lucrurile sunt destul de clare, o dată ce pătrunzi în interior ești cu totul luat prin surprindere, pentru că stilurile neo-renascentist și neo-baroc te fac să uiți unde ești. Nu uita să vizitezi și mormântul generalul Jase de San Martin, unul dintre cei mai iubiți eroi revoluționari din Argentina.

Teatrul Colon

Dacă iubești teatrul, atunci trebuie să știi că în Buenos Aires se găsește Teatrul Colon, cel pe scena căruia au urcat, de-a lungul timpului nume care nu mai au nevoie de nicio prezentare: Callas, Stravinsky, Toscanini, Caruso și Pavarotti.

Galerii de artă

Nu degeaba Buenos Aires este recunoscut ca unul dintre cele mai importante centre de artă de pe continental sud-american. Aici se găsește și Muzeul de Artă din America Latină din Buenos Aires (MALBA), a cărui arhitectură modernă este de-a dreptul surprinzătoare. Acest muzeu, recunoscut la nivel mondial, găzduiește nenumărate exponate, semnate de artiști locali, dar și de nume grele ale artei, și este suficient doar să amintim de Salvador Dali și Pablo Picasso. Alte numeroase galerii de artă, mai noi sau mai vechi îți așteaptă vizitatorii, și nu puțini sunt cei care vin aici pentru a-și umple sufletul de frumos.

În niciun caz nu rata cea mai interesantă sculptură în aer liber a orașului, Floralis Generica. Este un fel de floare uriașă, realizată din oțel și aluminiu, aflată în Plaza de las Naciones Unidas. Aceasta se închide noaptea, dar care strălucește într-o culoare roșie plăcută ochiului.

Palermo și Grădinile Botanice

Orice agentinian știe despre Palermo, locul unde se află cele mai populare și mai mari parcuri ale orașului Buenos Aires. De asemenea, să nu uităm de grădinile botanice ale orașului, care par desprinse din paradis. Lacuri, sculpture, poduri, peste 5.000 de specii de flori, un muzeu de plante medicinale se regăsesc aici. Nu rata nici grădinile japoneze, recunoscute pentru colecția de bonsai și multe alte surprize pe care te invităm să le descoperi și singur.

Muzeul Național de Artă Decorativă

Nu există suficiente cuvinte pentru a descrie Muzeul Național de Artă Decorativă din Buenos Aires. Ai nevoie de cel puțin o zi pe care să o petreci aici, și tot nu este suficient. Tot aici regăsim și Muzeul Național de Arte Plastice, unde poți admira, pe viu, lucrări cunoscute semnate de mari maeștri europeni precum Rodin, Renoir, Monet și van Gogh, dar nu sunt uitați nici artiștii locali.

Este imposibil să poți să descoperi întregul farmec al acestui oraș fascinant doar într-o singură călătorie. De aceea, toți cei care au ajuns aici, revin an de an, pentru că se simt ca acasă. Oamenii sunt calzi și primitori, clădirile fascinante, orașul este unul ”viu” și care te face să nu poți să stai locului nici măcar o secundă. Vino și tu și descoperă lumea aparte a acestui oraș, și vei fi de acord că nu am exagerat cu nimic!

bullets

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *